To personer iført blå "Grønvolds Bildemontering" hettegensere blir sett bakfra, den ene leser et dokument i industrielle omgivelser.

Skaper internasjonalt salg for GBD – landets største på brukte bildeler

CoreCom har stått for webutvikling med et spesialisert system for søkbarhet og annonsering for bildemontør Grønvolds Bildemontering

Del artikkel:

Brukte bildeler er ikke bare et rimeligere alternativ, det er en brennhet vare i en tid hvor gjenbruk og sirkulærøkonomi er høyt på dagsordnen.

Ti tusener av bildeler er møysommelig logget, lagret og gjort tilgjengelig i avanserte databaser. Delene kommer hovedsaklig fra skadebiler fra forsikringsbransjen, og mange av delene har kun få mil i bruk. Delene selges tilbake til samme forsikringsbransje og monteres tilbake tilbake i biler over over hele Europa. 

Søkbarhet

Grønvolds Bildemontering hadde allerede en fungerende nettside, og var allerede ledene i landet i sin bransje. det var derfor ikke enkle krav som lå til grunn da nye nettsider skulle utvikles. Vi tok utgangspunkt i at databasen måtte presenteres på en bedre måte, som i mye større grad gjorde alle delene søkbare fra hele verden. 

En mann som går gjennom Grønvolds Bildemontering, et lager fullt av motorsykler.
En av GBDs mange lagerhaller i Brumunddal

Hvordan gjorde vi dette? 

Uten at vi kan gå inn på det tekniske, var økt trafikk fra søk i hele verden det øverste mål. Dette krevde en bedre presentasjon av deler i databasen som svarte på kundenes bruk av Google. I tillegg måtte nettsiden ha brukervennlighet som kunne utfylle det høye nivået på service og distribusjon som GBD allerede hadde. 
 
En mann med kort skjegg, iført en svart hettegenser med «Grønvolds Bildemontering»-logo, står i verkstedsetting.

Vår nettside har vært vårt viktigste verktøy i mange år, og vi var allerede ledende på nett i Norge da CoreCom skulle lage ny nettside for oss. Vi har siden den gang hatt en formidabel vekst på trafikk, spesielt fra utlandet, som var det vi ønsket.

Databasen skrevet på nytt via et skreddersydd API i det den presenteres på GBD.no. Nye søkeparameter ble lagt til for mer Google-vennlig søkbarhet. I tillegg ble nettsiden flerspråklig.

En dataskjerm og en smarttelefon som viser samme nettside med grønt og hvitt grensesnitt for Grønvolds Bildemontering, med søkemuligheter for medieinnhold.
A car model is showcased on a white surface at Grønvolds Bildemontering.

Google som trafikkdriver

– Markedsføringen består 95% av annonsering i Google, Bing og grundig søkemøtoroptimalisering (SEO).  Resultatet av dette måles i trafikk og rent salg, forteller Thomas i CoreCom.  

Gode resultater

Vi har økt trafikken med mange hundre prosent. Hovedvekten av veksten hos GBD skjer gjennom ombruk av deler til elbiler hvor GBD leder an i sin bransje. Fokuset vårt har i stor grad ligget her, og nå utføres markedsføringen i hele Europa.
 

Grønvolds Bildemontering AS

Delelageret teller over 50.000 indekserte og søkbare bildeler, noe som gjør GBD til Norges største leverandør på brukte bildeler.

I tillegg er Grønvolds Bil-Demontering AS landets største mottaker av forsikrings-kondemnerte skadebiler.

Omsetning 2022: 118 mill.
Sidevisninger: 150 000 /mnd
Søk pr mnd: 13 000 /mnd
Google rating: 86 / 100

GBD demonterer og gjenvinner cirka 1.200 forsikringsbiler i året.
Totalt gjenvinnes ca 2.600 biler hvert år.