En Storhamar Hockey-spiller i blå og gul uniform smiler mens han holder en stor fisk sammen med en mann i svart hettegenser, inne i en ishockeybane.

Slik hjelper vi Storhamar digitalt

Les hvordan vi jobber med Storhamar, Norges beste hockeylag til økt billettsalg og større omsetning i sin nettbutikk.

Del artikkel:

Innholdsproduksjon og måling

CoreCom har vært partner av Storhamar i 7 år. Vi er mest kjent for å lage introfilmer, livestudio, og underholdning under kamp.

Det ikke alle vet er at CoreCom står bak klubbens nettside som vi bygget i 2021. Vi utfører også annonsering for kamper og supporterutstyr i forskjellige kanaler.

Innholdsproduksjon

I tillegg til å drive mye av klubbens digitale infrastruktur. Lager vi også innhold i form av artikler, intervjuer og filmer, samt publiseringen av dette. Spesielt i saker med tilknytning til markedsarbeid og samarbeidspartnerne.  Klubbens samarbeidspartnere og B2B er uløselig tilknyttet vårt arbeid. 

Måling

Gjennom måling av alle flater har vi lært mye nyttig som i neste omgang bestemmer hva vi publiserer, når og i hvilke kanaler. Visste du at den største trafikk-driveren til sil.no er fra Oslo? Konstant måling av nettside, nyhetsbrev og SoMe gir oss innsikt i fansens preferanser og bruksmønster. 

En skallet mann i en Storhamar Hockey blå og gul racerdress heller dressing på en salat, ser lite imponert ut, med en uskarp blå bakgrunn.

Facebook og Instagram shop

Facebook og Instagram er kanaler alle er på. Uansett alder, kjønn og interesse. Sånn er det bare. Og derfor er vi også til stede her, både organisk/utbetalt i form av at nettbutikken er linket opp med produkter på Facebooksiden, pluss at man nå kan tagge enkeltprodukter i poster og innlegg i den organiske feeden.

Tagging av produkter gjøres også på innlegg på Instagram. Her ligger det også en godt synlig link til nettbutikken under bio.

En person som blar gjennom en Storhamar Hockey-annonse for et spill på smarttelefonen sin, med en illustrert målvakt og billettinformasjon.

Facebook Ads

Skal man få nettbutikken til å vokse må man vanne mer. Og da bruker vi betalte annonser på Facebook og Instagram. Dette styres av et budsjett, og kan målrettes så smalt man vil.

Heldigvis har Storhamar en anselig stor organiske målgruppe (20k på FB og 17k på IG), noe som gjør at vi treffer svært presist når vi annonserer produktene mot «varme kunder». Dette fungerer kun med betalte annonser og ikke organisk, da dette styres av Facebooks algoritmer og forretningsmodell. Facebook annonsering er en av CoreComs spesialfelt.

 

Remarketing

Vi kjører også automatiske annonser mot de som har vært inne på produktene, som har lagt ting i handlekurven eller gått til kassa. Dette er allerede brennhete kunder som har kortere vei til å utføre et kjøp hvis de får en ny påminnelse om prudukter vi vet de er interesserte i. Dette er svært effektivt!

Google Shopping annonser

Google Shopping

Svært ofte starter et kjøp på nett med et Google søk. Derfor har vi rigget opp nettbutikken med Google Merchandise slik at produktannonser listes opp i søkeresultatene på Google Shopping. Dette er et nærmest utømmelig marked.

 

Google Ads

Shopping annonser på Google settes opp og kjøpes gjennom et børsprinsipp via Google Ad. Og det handler ikke bare om penger – det ligger en lang rekke kriterier som skal må innfris for høyest mulig ranking og at akkurat din annonse vises ved et søk. CoreCom har ekspertise på Google Ads. Akkurat som på Facebook, hentes bilder og metadata om produkter gjennom en katalogfeed. Det vil si at priser og info oppdateres automatisk fra nettbutikken til annonsene.

Et nettsted og en mobilapp vist på en stasjonær skjerm og smarttelefon, begge med et sportstema med et fremtredende Storhamar Hockey-spillerbilde.

Nettside

For og kunne svare på kommersielle og praktiske krav valgte vi å bygge nye nettsider for Storhamar. Nettsiden måtte være enkel å bruke for klubbens bidragsytere og den måtte være fleksibel nok til lage praktiske mekanismer på kort varsel. Statistikk, terminliste og tabell er interaktiv med data fra NTB og TheFanGroup.

En smarttelefon som viser en nyhetsartikkel om ishockeyspiller Patrick Thoresen, som feiret under en Storhamar Hockey-kamp, iført en blå trøye med nummer 91.
Nyhetsbrev til sponsorer og fans.

Nyhetsbrev

Hver eneste uke sendes det ut et profesjonelt og målrettet nyhetsbrev som blant anneet inneholder nye spillersigneringer, markedsavtaler og andre nyheter.

Her ligger også link til ukentlige tilbud og medlemsrabatter for kjøp i nettshoppen. Disse rabattene er eksklusivt for mottakere av nyhetsbrevet. 

Svært effektivt

Epostmarkedsføring og bruk av nyhetsbrev er en av de mest effektive metodene for digital markedsføring. Gjennom det profesjonelle systemet Mailchimp har vi full oversikt over hvem av mottakerne som er mest interessert hva det klikkes på og hvem som åpner nyhetsbrevet. Dette gjør at man både kan segmentere og ekskludere, slik at man kan levere mest mulig relevant innhold til riktig leser på riktig tidspunkt. Dette har vi stor suksess med. 

Når skal man annonsere?

For nettbutikken til Storhamar så er det to viktige tidspunkter som gjelder. Statistikk viser tydelig at det er de siste to-tre dagene før og på kampdag. Det er da interessen er størst, og det er da fans og tilhengere er i største kjøpemodus. Det er da vi har lavest CPR (kostnad per kjøp) og best ROAS (return on ad spend) på annonser for silshop.sil.no.