En veksthuset personlig datamaskin og en mobiltelefon som viser nettsiden.

Derfor må du ha nettsiden din i orden i 2022

Sørg for en skikkelig nettside i 2022 - annet har du ikke råd til. Her har du signalene:

Del artikkel:

1. Vanskelig navigasjon

En nettside bør være enkel og logisk bygd opp rundt meny og navigasjon. Hvis den er klønete, knotete og lite intuitiv blir den ranket dårlig på Google. Det som funker godt for folk, blir belønnet av Google.


2. Visuelt dårlig design

Lite gjennomtenkt og tilfeldig, rotete design, der alle sider er forskjellige. Dårlige bilder, slurvete fonter, gif animasjoner, flash greier, ulike størrelser og farger hører historien til, ikke på en nettside i 2001.


3. Lav nytteverdi for kundene dine

Forteller siden om det kundene dine leter etter? Står det klart å tydelig nok om de varene og tjenestene du tilbyr? Må kunder lete rundt og rote før de finner ut hva du selger? Finner kundene dine svar på det de lurer på? Hva er målet med nettsiden? Er det en salgskanal, en side for informasjon eller ment som underholding eller et sted for lyrikk og poesi?


5. Siden laster tregt

Dette kan skyldes en rekke ting, som feks at den ligger på en dårlig/billig server, eller at den inneholder bilder eller elementer som som er unødvendig store.

 
Et nettsted med en kvinne som jobber på en bøtte.
Sørg for å ha en tydelig beskjed om hva du tilbyr av varer og tjenester. Ref. pkt.3.
 

6. Ikke responsiv eller mobiltilpasset

Nettsiden din må funke like bra på mobiltelefon og ipad, som på desktop. Hvis ikke, blir du slengt nedover på Google søk. Og da forsvinner du fra det digitale kartet. Sørg for å ha dette på plass.


7. Mangler konverteringspunkter for datafangst og leads

Har siden din kun et telefonummer og en mailadresse i bunnen av siden, men ingen skjemaer eller punkter der du kan invitere kunder og besøkende til å utføre handlinger? Da er du ute å kjører. Sørg for at alle landingssider har et skjema som kan fylles ut, en video som kan spilles av, et dokument som kan lastes ned etc.


8. Den skiller seg ikke ut fra konkurrentene dine

Er siden din så lik konkurrentene dine at kundene dine knapt kan se forskjell på hvem som er hvem? Vel, da bør det vel ringe en bjelle om å ta noen grep?


9. Siden er mer fokuserer på hva du ønsker å si enn hva kundene dine leter etter

Du bør ha en god strategi på om nettsiden din skal brukes til å fortelle om hvor flott og fin og fantasktisk butikken din er eller er om den er til for å skape konverteringer, salg og viktig beslutningsgrunnlag for kunder som vurderer å kjøpe varer og tjenester av deg?

10. Folk finner ikke nettsiden din

Hvis siden din ikke dukker opp på Google søk eller andre søkemotorer har du ikke gjort en god nok jobb. Selv om den kanskje har godt innhold har du ikke brukt riktige tagger og andre SEO relaterte tiltak for å få siden din høyt opp på Google søk på de riktige søkeordene din. Da må du ta tak.